<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129033" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: До кои държав...

Семейна двойка живее по круизни кораби, било по-евтино от ипотека (снимки)

12 Май 2022
0 16660

Семейна двойка живее по круизни кораби, било по-евтино от ипотека.

Двамата съпрузи Анджелин и Ричард Бърк прескачат от кораб на кораб, плащайки по 44 долара на човек вече цяла година. Сумата покрива пълните им разходи за нощувка, храна и транспорт.

“Първоначалният ни план беше да се установяваме в различни държави за около месец и след това да прекараме пенсионните си години, плавайки с круизни кораби. Двамата много обичаме да пътуваме и търсихме начин как непрестанно да го правим, но и да се справяме със сметките”, разказва Анджелин. По думите ѝ, тя предприела първото си такова пътуване през далечната 1992 година.

Семейна двойка живее по круизни кораби, било по-евтино от ипотека (снимки)
Supplied

След внимателно пресмятане те стигнали до заключението, че могат да се пенсионират дори по-рано. При подбора на офертите от различни компании установили, че ако плащат по 88 долара на вечер, сметката за година ще възлиза на 32 120 долара. Средната цена за жилище в Сиатъл, щата Вашингтон, където семейството живеело, възлиза на около 958 027 долара при годишна ипотека от 50 000.

Продават апартаменти на круизен кораб за 366 000 долара (видео и снимки)

Не всичко е пари

Анджелин и Ричард са убедени, че ползите от живеенето на кораб далеч не се изчерпват с по-ниските разходи, а преди всичко в здравословния начин на живот, лишен от стрес.

Семейна двойка живее по круизни кораби, било по-евтино от ипотека (снимки)
Supplied

“Пътуването с кораб е отморяващо и не се налага да сменяш хотели, ресторанти и транспортни средства. При това сметката накрая излиза”, смятат двамата.

Пътуване само с лек багаж

Семейство Бъркс пътува винаги с лек багаж – два куфара. А най-необходимото съпрузите купуват от поредното следващо пристанище.

Любими дестинации

Откакто са се пенсионирали, Анджелин и Ричард са плавали на 50-дневен круиз в Адриатическо море, както и 51-дневно плаване от Сиатъл до Сидни, Австралия.

Списъкът с любимите им дестинации включва Сингапур, Италия, Исландия и Бахамите.

Семейна двойка живее по круизни кораби, било по-евтино от ипотека

Източник: 9gag

Снимки: Supplied

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции