<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117819" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: София е на 6-т...

Стана ясно кога ще е първият полет София – Скопие

05 Февруари 2022
0 316

Стана ясно кога ще е първият полет София – Скопие. Македонска и българска делегация ще бъдат пътници на първия полет, който ще се реализира на 11 февруари по маршрута.

Може ли Мъск да бъде съден за разбиване на ракета в Луната?

Стана ясно кога ще е първият полет София - Скопие

Компанията “Гъливер” има интерес за реализиране на полета. По този маршрут се очаква да има редовни полети през следващия месец. Това съобщи министърът на транспорта и съобщенията на Република северна Македония (РСМ) Благой Бочварски.

„На 10 февруари ще имаме среща в София заедно с нашите екипи на Комисията по транспорт и инфраструктура. На 11-ти ще бъде организиран първият полет от София до Скопие, където заедно с нашите делегации и министри ще пътуват и туроператори от България. На 11 февруари в Скопие ще организираме съвместна среща с туроператори от Северна Македония. Там очаквам да открием всички предимства и възможности и най-добрите решения за гражданите. В бъдеще тази линия да се изпълнява редовно и разбира се още една дестинация.”

Това са думтие на Бочварски. Той отговори на журналистически въпроси по време на посещение в град Кочани.

Попитан кога ще заработи редовната авиолиния, Бочварски каза, че има възможност това да стане през следващия месец. Той уточни, че подробностите ще бъдат разгледани на срещата на 11 февруари.

Българският му колега Николай Събев също обяви в петък, че първият полет от София до Скопие ще бъде на 11 февруари. Редовните полети ще започнат през март. Туроператорите от България и Северна Македония трябва да се договорят за туристически пакети за увеличаване на туристите от двете страни. Събев обяви, че властите в Скопие ще осигурят слотове за полетите на авиокомпанията от София, които ще летят или до Тирана, или до Атина, или до Истанбул. За маршрута трябва да има държавна субсидия. Тя ще се получават от българската авиокомпания, която ще изпълнява полетите. 

Стана ясно кога ще е първият полет София – Скопие

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции