<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131038" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Маймунската ...

СЗО: Маймунската шарка не е “хомосексуална болест”

26 Май 2022
0 2314

Анди Сиъл, експерт по предаваните по полов път болести към Световната здравна организация (СЗО), категорично заяви, че маймунската шарка не е “хомосексуална болест”. По негови думи “всеки може да се зарази чрез близък контакт”.

Великобритания ваксинира контактни на заразени с маймунска шарка

Заявлението му дойде след като първите случаи, които се появиха, бяха при хомосексуални и бисексуални мъже във Великобритания.

СЗО: Маймунската шарка не е &#8220;хомосексуална болест&#8221;
iStock

Все още не се знае много за маймунската шарка, но Сиъл иска да разясни въпроса максимално. Той не иска да се стигне до дискриминация към тази общност.

СЗО: Не се налага масова ваксинация срещу маймунска шарка

“Макар да виждаме случаи сред мъже, които правят секс с други мъже, това не е гей болест, както някои я описват онлайн. Просто не е така. Всеки може да се зарази чрез близък контакт”, обясни Сиъл.

СЗО: Маймунската шарка не е &#8220;хомосексуална болест&#8221;

“Нещо, което разбрахме е, че това не е типично избухване на зараза. Виждаме случаи сред мъже, които са част от ЛГБТ общността, най-често, които са пътували скоро, така че е очевидно, че е необходим близък контант. Така че (предаването на маймунска шарка) може да е чрез някакъв социален контакт, възможно е да бъде и чрез сексуален контакт”.

Белгия въведе карантина за болни от маймунска шарка

Експертът смята, че е вероятно да знаем за повече случаи при хомосексуални мъже, защото е по-вероятно те да бъдат по-открити относно своя сексуален живот, щом се касае сексуалното им здраве.

СЗО: Маймунската шарка не е “хомосексуална болест”

Източник: 9GAG
Видео: YouTube/Storyful News & Weather

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции