<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150244" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гилзи от ловн...

Задържаха двама братя за убийството на полицая от Елхово

09 Ноември 2022
0 1609

Задържаха двама братя за убийството на полицая от Елхово. Вчера турските власти са арестували двама души, считани за извършителя и помагач. Днес стана ясно, че те са братя. Намерено е също и оръжието, с което се предполага, че е стреляно – ловна карабина.

България ще поиска екстрадиция на задържаните в Турция. Ако те не бъдат екстрадирани, законът позволява да се повдигне задочно обвинение срещу тях.

Има задържани за убийството на граничния полицай край Елхово (видео)

Задържаха двама братя за убийството на полицая от Елхово
iStock

Петър Тодоров, гл. секретар на МВР, коментира пред bTV, че в момента се разглеждат няколко версии за убийството.

“Няколко версии се коментират – мигрантска група или такава, трафикираща забранени стоки и наркотици. Има версия и за някакво лично отмъщение”.

Демерджиев: Полицаят е бил убит с един изстрел от турска територия (видео)

Той заяви, че не е логично каналджии да стрелят с ловна пушка по полицай.

“Не е толкова трудно да се произведе смъртоносен изстрел, особено от близко разстояние”.

„Стрелба по нашите граници спрямо наряди не е имало десетилетия наред. Може би последните убити граничари при престрелки с бандитски формирования са 52-53 година, което е крайно необичайно“, обясни още Тодоров.

Задържаха двама братя за убийството на полицая от Елхово
Петък Бъчваров, Facebook

Главният секретар алармира, че мигрантският натиск е в пик, но ресурс липсва. По негови думи не достигат 1200 гранични полицаи.

Припомняме, че 32-годишният граничен полицай Петър Бъчваров бе застрелян при обход на оградата между България и Турция в нощта срещу вторник. Огън е бил открит и срещу втория в патрулната двойка – военнослужещ, който се е прикрил и също е започнал да стреля.

Задържаха двама братя за убийството на полицая от Елхово

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции