<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=143614" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Докладът на М...

Възобновиха обстрела край АЕЦ “Запорожие” въпреки ядрената опасност

08 Септември 2022
0 52

Възобновиха обстрела край АЕЦ “Запорожие” въпреки ядрената опасност. Враждуващите сили отново си размениха обвинения, предава Dir.bg, цитирайки световните агенции.

Това става само ден, след като от Международната егенция за атомна енергия (МААЕ) настояха за създаване на демилитаризирана зона около централата.

Докладът на МААЕ от АЕЦ “Запорожие” установи щети от бойните действия (видео)

Областният управител Валентин Резниченко съобщи, че руските сили са обстрелвали с ракети и тежка артилерия град Никопол, намиращ се на отсрещния бряг на река Днепър.

Възобновиха обстрела край АЕЦ &#8220;Запорожие&#8221; въпреки ядрената опасност

“В (централата) има пожари, прекъсвания на електрозахранването и други неща, които ни принуждават да подготвим местното население за последиците от ядрената опасност”, каза Резниченко. През последните дни служители раздадоха на жителите йодни таблетки, за да ги предпазят в случай на изтичане на радиация.

Паника в Запорожие: Жители се презапасяват с йод в случай на ядрена катастрофа (видео)

Кметът на близкия град Енергодар Дмитрий Орлов съобщи, че градът е попаднал под руска атака за втори път вчера и е останал без ток.

Възобновиха обстрела край АЕЦ &#8220;Запорожие&#8221; въпреки ядрената опасност

Руската страна обвини украинците, че тежки сражения с украинците са причинили прекъсването на електрозахранването в града. Руското министерство на отбраната обвини за прекъсването на електрозахранването украинска атака срещу електрическа подстанция.

Възобновиха обстрела край АЕЦ “Запорожие” въпреки ядрената опасност

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции