<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128203" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хакерската а...

“Възраждане” се оплака от “невиждана” хакерска атака, хостинг компанията отрече

06 Май 2022
1 893

Късно снощи от партия “Възраждане” обявиха в своята официална Facebook страница, че сайтът им е бил подложен на безпрецедентна хакерска атака.

„Възраждане” свали украинското знаме от сградата на Столична община (видео)

“Атаката е била толкова мощна, че от хостинг фирмата заявиха, че досега не са имали атака с такива огромни размери и поразяващ ефект. Пострадали са сайтовете на стотици български фирми, честни данъкоплатци, тези които плащат най-скъпия ток в Европа, тези които не получиха една стотинка обезщетение покрай КОВИД-психозата и ПЛАНдемията за последната година и половина и др.”, пишат от партията, като по-надолу дори изказват “своята искрена благодарност към екипа на Суперхостинг за бързата реакция и високата професионалност!”.

От “Възраждане” завършват поста си със следния гневен призив, намеквайки, че хакерската атака е дело на хора от управляващата коалиция: “А към поръчителите, знаем кои сте. Жалки сте! Обратното броене започна! Имате точно 6 дни. Подайте си ОСТАВКАТА с добро, защото ако не подходите с разум, ще получите не война, а РЕВОЛЮЦИЯ!”

Малко по-късно обаче последва опровержение от страна на най-голямата хостинг компания в България.

“По повод изявлението на политическа партия Възраждане, споделяме, че информацията, която се разпространява в социалните мрежи, е подвеждаща. Системата ни за сигурност е засякла стандартна DDoS атака към сайта на партията. Сайтът не е хакнат. Няма хакнати сайтове при нас.

Колега от екипа ни по сигурността се е свързал проактивно с клиента, за да го уведоми за атаката и да го посъветва да приложи допълнителна DDoS защита, освен вече приложената от нас”, пишат от Суперхостинг във Facebook.

И уточняват: “Политиката ни е да уведомяваме клиентите ни, че сме ги защитили, и да дадем насоки, ако е нужно те да предприемат конкретни действия, както се е случило и днес. Това е практика, а не изключение”.

От партията на Костадин Костадинов очевидно не разбраха съвсем изявлението на компанията и отново коментираха, че “Суперхостинг потвърждават нашето твърдение, че днес сме имали хакерска атака срещу сайта и правят уточнение за вида на атаката. Кое точно не Ви е ясно и какво точно Ви притеснява?”.

Сами може да се убедите дали това е така.

&#8220;Възраждане&#8221; се оплака от &#8220;невиждана&#8221; хакерска атака, хостинг компанията отрече
Коментарът на “Господарите” относно създалата се ситуация

Когато измислиците се превърнат в ежедневие, често се случва човек да започне да вярва в собствените си лъжи, но когато те са изказани официално от името на партия, която е в народното събрание на Република България и гласува закони, е повече от плашещо. Особено когато, с цел печелене на политически дивиденти, уронват (без да им мигне окото) името на частна фирма. Не че не сме свикнали да виждаме подобно поведение от “Атака” – предшествениците на “Възраждане” в тази политическа ниша.

Възраждане” се оплака от “невиждана” хакерска атака, хостинг компанията отрече

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • ddd

    07 Май 2022

    Хърловци!!! Каква е тази търпимост към хибридната нациска война на тази партия, Няма ли служби в тази страна, които да си свършат работата спрямо нея!

Покажи всички Скрий

Реакции