<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152308" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдят Семерд...

Вижте каква е максималната възможна присъда за Семерджиев! (видео)

24 Ноември 2022
0 385

Вижте каква е максималната възможна присъда за Семерджиев!

Заместик-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров заяви пред БНТ, че 30 години затвор е максималното наказание, което може да получи Георги Семерджиев.

Припомняме, че вчера прокуратурата внесе обвинението срещу извършителят на тежкото произшествие, отнело живота на две млади жени. Семерджиев е обвинен за общо пет престъпления, включително за шофиране след приемане на наркотици, използването на фалшив документ за правоспособност и отнемането на човешки животи при утежняващи вината обстоятелства.

Вижте каква е максималната възможна присъда за Семерджиев! (видео)
БНТ

Тодоров коментира и темата с квалификацията “непредпазливост”, а не “умишлено убийство”.

Съдят Семерджиев за непредпазливост, а не за умишлено убийство (видео)

“Причиняването на смърт е по доста утежняващи вината обстоятелства. Той бяга от местопроизшествието, шофира след наркотици и е неправоспособен. За да може да се квалифицира престъплението с умисъл, трябват промени в закона за това как се квалифицират престъпленията от пияни и дрогирани водачи”, посочи Тодоров.

Вижте каква е максималната възможна присъда за Семерджиев! (видео)
БулФото

Той обясни, че според действащия закон няма как в подобен случай прокуратурата да претендира за умисъл на престъплението. И призова за законодателни промени, насочени срещу пияните и дрогирани шофьори.

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев (видео)

Извършеното от Семерджиев е квалифицирано като деяние с висока обществена опасност.

Тодоров изтъкна, че досъдебното производство по случая е приключило изключително бързо благодарение на добрата работа на разследващите.

Вижте каква е максималната възможна присъда за Семерджиев!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции