<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132909" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Протест в под...

ВМРО-ДПМНЕ поиска освобождаването на подпалвача от Битоля

09 Юни 2022
0 169

Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска освобождаването на арестувания по обвинението за палежа на Културния клуб “Иван Михайлов” в Битоля. Като добави, че това е реакция на всички грешни политики на правителството през последните години, пише “Сега”.

“Нито тогава, нито сега приемам насилието като начин за решаване на проблеми. Но това е реакция на всички тези грешни политики от изминалите години и затова търся свобода за Ламбе, да освободят човека и да се обърнат към себе си, да видят грешките си, за да не се превърне това в масово явление в (Република Северна) Македония, защото хората са въстанали, за да вземат правосъдието в свои ръце,” каза Мицкоски.

Протест в подкрепа на Ламбе Алабаковски след палежа и ареста в Битоля (видео)

ВМРО-ДПМНЕ поиска освобождаването на подпалвача от Битоля

Малко по-рано бившият премиер Никола Груевски и главният секретар на партията Кирил Божиновски бяха признати за виновни за незаконен строеж на новата партийна централа на ВМРО-ДПМНЕ и неправомерно прибрани средства от фирма, с които са закупили недвижими имоти.

Певецът, задържан за палежа в Битоля, остава в ареста за 8 дни

Осеметажната сграда, където сега се помещава политическа партия, ще бъде конфискувана от държавата. Съдът осъди Груевски на шест години затвор. А вторият обвиняем получи двугодишна присъда. Двамата са признати за виновни за злоупотреба със служебно положение, сдобивайки се с нова сграда на стойност 7 милиона евро. И допълнителни 2 милиона евро, с които са закупили още имоти.

По-рано от управляващата СДСМ призоваха случаят с арестувания за палежа на културния център в Битоля да не се политизира.

Снощи от друга опозиционна партия – “Левица” обявиха протест в защита на Ламбе Алабаковски, който е под 8-дневен арест в Щип. Оттам настояват той да бъде освободен.

ВМРО-ДПМНЕ поиска освобождаването на подпалвача от Битоля

Източник: “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции