<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122106" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мария Бакало...

„За максимална безопасност“: Украински градове може да минат под руски контрол

15 Март 2022
0 575

„За максимална безопасност“: Украински градове може да минат под руски контрол, съобщава bTV.

Русия може да постави под пълен контрол някои големи градове в Украйна. Тя предупреди Запада, че има достатъчнa военна сила, за да изпълни всичките си цели без каквато и да е нужда от помощ от Китай. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от „Ройтерс“.

“Министерството на отбраната на Руската федерация, като същевременно подсигурява максимална безопасност за цивилното население, не изключва възможността да постави под пълен контрол големи населени места”, подчерта той.

Песков допълни, че някои големи градове в Украйна вече са обградени от руските сили.

Говорителят на Кремъл отхвърли твърденията на официални американски представители, пожелали анонимност, че Русия е поискала военно оборудване от Китай.

“Русия има собствен независим потенциал да продължи операцията. Както казахме, тя върви по план и ще завърши навреме и изцяло”, заяви говорителят на Песков.

„За максимална безопасност“: Украински градове може да минат под руски контрол

Без лекарства, гориво и пари. Как живеят хората в окупираните градове

Признание от близкия кръг на Путин

Един от най-близките сътрудници на руския президент Владимир Путин каза, че специалната военна операция на Русия в Украйна не се е развила толкова бързо, каквото е било желанието на Кремъл. Това е най-силното публично признание, дошло досега от Москва, че нещата не вървят по план, коментира “Ройтерс”.

Началникът на Националната гвардия Виктор Золотов се изказа вчера по време на църковна служба, водена от патриарх Кирил. Той хвърли вината за по-бавния от очакваното напредък върху „крайнодесни украински сили“. Те се криели зад цивилните, обвинение, повтаряно многократно от отговорни лица в Русия.

Думите на Золотов са в противоречие с твърдение, направено в петък от руския министър на отбраната Сергей Шойгу, който каза на Путин, че „всичко върви по план“.

“Бих искал да кажа, че да, не всичко върви така бързо, както бихме искали”, каза Золотов, който е отговарял за личната сигурност на Путин, а думите му бяха публикувани на сайта на Националната гвардия. „Но вървим към целта си стъпка по стъпка и победата ще е наша”, добавя още Золотов.

„За максимална безопасност“: Украински градове може да минат под руски контрол

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции