<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски: Укр...

Зеленски уволни главния прокурор и шефа на тайните служби на Украйна

18 Юли 2022
0 228

Зеленски уволни главния прокурор и шефа на тайните служби на Украйна, съобщава NOVA. Държавният глава заяви, че причина за отстраняването им са многобройни случаи на предателство в двете държавни структури.

Началникът на Службата за сигурност Иван Баканов и главният прокурор Ирина Венедиктова, заедно с над 60 бивши служители на ведомствата, са работили срещу интересите на Украйна в окупираните от Русия територии, каза Зеленски. Той допълни, че са започнати 651 наказателни производства за държавна измяна и колаборация с руските власти срещу освободените служители.

Войната в Украйна трябва да свърши преди зимата, пожела си Зеленски

Зеленски: Украйна постепенно ще освободи окупираните райони на страната

„Такова внушително количество престъпления срещу устоите на националната сигурност на държавата и връзките, установени между служители на силовите структури на Украйна и спецслужбите на Русия, повдигат много сериозни въпроси за съответните ръководители. Всеки от тези въпроси ще получи отговор”, увери Володимир Зеленски.

Зеленски уволни главния прокурор и шефа на тайните служби на Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции