<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119601" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прибраха се ч...

Седем българи продължават да са в неизвестност след пожара на ферибот (видео)

21 Февруари 2022
0 373

Седем българи продължават да са в неизвестност след инцидента с ферибот в Йонийско море. Това обясни временно управляващият Генералното консулство на България в Солун Валентин Павлов пред NOVA.

„За вчерашния ден има спасени двама души от издирваните. Единият е литовски гражданин, който е настанен в болница. В късните часове на вчерашния ден е открит трупът на гръцки гражданин”, посочи Павлов.

Прибраха се част от шофьорите с изгорели на ферибота тирове (видео)

Временно управляващият Генералното ни консулство цитира информация на Министерството на корабоплаването на Гърция, според която се издирват десет души. Седем от тях са българи.

Българинът на горящия ферибот е блокиран между две огнища на пожара

„Имената на издирваните граждани с българска националност бяха изпратени още след започване на спасителната операция. Предприети са координирани действия, за да се установи връзка с близките и да се провери дали някой не се е обадил случайно”, уточни той.

На територията на Гърция остава един българин, който е настанен в болница. „Той беше спасен, заедно с един турски шофьор. Казва се Алекси Пенев”, съобщи Павлов.

Целият списък с имената на българите е подаден в Ситуационния център на МВнР. Открита е и гореща линия, от която може да бъде получена информация. 

В момента разследващите се опитват да установят как мъжът от Беларус е успял да напусне кораба. По думите на Валентин Павлов, надежда да има още оцелели дава именно откритият мъж.

 7 българи продължават да са в неизвестност след пожара на ферибот

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции