<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=124239" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нинова се пох...

Кирил Петков ще оглави националния съвет по антикорупция

31 Март 2022
0 392

Кирил Петков ще оглави националния съвет по антикорупция, пише Дневник.

Правителството определи министър-председателят Кирил Петков за председател на Националния съвет по антикорупционни политики, стана известно след заседанието на кабинета.

Този орган беше създаден през 2015 година. Неговата цел е да осъществява съвещателни, координационни и контролни функции по отношение на разработването и изпълнението на политиките в областта на превенцията и противодействието на корупцията. Досега той се ръководеше от вицепремиер.

Кирил Петков ще оглави националния съвет по антикорупция

Кирил Петков посреща лидерите на държавите членки на НАТО от Югоизточна Европа

“Оглавяването му от премиера демонстрира неговата политическа воля, както и на целия кабинет, решително да се работи за подобряване на борбата с корупцията, включително чрез реформиране и ревизиране на действащите политики, национални стратегии, които не са променяни от поне две години”. Това заяви след заседанието на правителството началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова.

В работата на съвета ще се включат представители на Министерството на електронното управление, Министерството на енергетиката. Сред тях е и вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова.

Кирил Петков ще оглави националния съвет по антикорупция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции