<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=128896" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Москва санкц...

Американското разузнаване: бърз мир в Украйна няма да има

12 Май 2022
0 422

Американското разузнаване: бърз мир в Украйна няма да има – това пише Deutsche Welle.

Евентуалният руски успех в Донбас не би означавал край на войната на Русия срещу Украйна, убедени са американските тайни служби. Руският президент Владимир Путин се подготвя за продължителен конфликт с Украйна. В рамките на него все още възнамерява да постигне цели, простиращи се извън Източна Украйна. Това каза директорката на националното разузнаване Аврил Хейнс пред Сената във Вашингтон.

“Смятаме, че стратегическите цели на Путин вероятно не са се променили”, заяви Хейнс.

Българи подпомагат украинци, запазвайки квартири в Киев през Airbnb без да ходят

Размяна на фейкове по случай 9 май (“Шок! Ужас! Бомба!”)

И двете страни искат победа

“Тъй като и Русия, и Украйна са убедени, че ще постигнат напредък във военен план, засега не виждаме перспектива за решение по пътя на преговорите”, каза Хайнс. Путин вероятно смята и, че с времето решителността на Запада и на ЕС ще спадне – в контекста на инфлацията и недостига на храни.

Освен това Хайнс предупреди, че конфликтът може да ескалира. От неизвестността около боевете и във връзка с неуместните амбиции на Путин и с военните способности на Русия произтича “непредвидим и потенциално ескалиращ курс” в следващите месеци.

“Сегашната тенденция увеличава вероятността президентът Путин да посегне към драстични средства. Сред тях и налагането на военно право, преориентацията на промишленото производство или потенциално ескалиращи военни опции”. Това заяви директорката на американските тайни служби.

Хайнс не очаква ядрена атака

Както подчерта Хайнс – САЩ все още споделят мнението, че Москва и в бъдеще ще използва “атомната реторика”, за да възпре САЩ и Запада да увеличат поддръжката си за Украйна.

“Продължаваме да смятаме, че президентът Путин ще разреши използването на атомни оръжия едва тогава, когато сметне, че съществува екзистенциална заплаха за руската държава или за руския режим.”

Американското разузнаване: бърз мир в Украйна няма да има

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции