<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=119776" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Откриха две т...

Български шофьори: Условията на ферибота не са лоши, те са отвратителни (видео)

22 Февруари 2022
0 1281

Двама от българските шофьори, оцелели в огнения ад на ферибота в Йонийско море, разказаха какви са били условията, при които е трябвало да пътуват. Оказва се, че е масова практика шофьорите да спят в кабините на тировете, вместо в каютите на кораба.

„В каютите не е чистено никога. Чаршафите не са сменяни, само се обръщат от другата страна. Всеки ще предпочете да си остане в кабината, защото иначе е голяма мизерия”, разказа Светослав Найденов пред NOVA.

За пожара на ферибота той разбрал по миризмата.

„Отворих вратата и видях, че има суматоха. Имаше пожарна аларма, но вода – не. Все пак, ако е пусната пожарната аларма, в каютите или коридорите, би трябвало да има вода”, каза той.

Откриха две тела в изгорелия ферибот

Български шофьори: Условията на ферибота не са лоши, те са отвратителни (видео)
AP

Хората получили спасителните жилетки, след като отишли до рецепцията.

„Голяма суматоха беше. Изпадаш в ситуация, където не можеш да осмислиш за какво става въпрос. Хора, деца и ти се чудиш и гледаш как да реагираш и какво да направиш”, посочи Найденов.

„Ти виждаш пламъците и дима. Вместо да ни качват по лодките, те ни държат и започваш да вдишваш дим”, добави той.

Лъчезар Динов също е сред оцелелите шофьори на камиони. Обяснява, че ако не излезеш от кабината веднага след паркиране на ферибота, оставаш с часове вътре.

„Вратата може да се отвори максимум 20 см, ако спре друг камион. Условията на ферибота не са лоши, те са отвратителни. В момента каютите са нещо отвратително. Може би заради това повечето колеги предпочитат да си останат по камионите”, уточни Динов.

Български шофьори: Условията на ферибота не са лоши, те са отвратителни

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции