<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140074" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Евтини и сиг...

Бившият премиер се обърна към служебното правителство с поредица от въпроси

05 Август 2022
0 358

Бившият премиер се обърна към служебното правителство с поредица от въпроси.

„Защо направихме една крачка напред, а в най-важния момент за България се връщаме две назад?“, попита бившият премиер Кирил Петков в пост във Facebook.

Новият кабинет предизвика протести още на третия ден от работата си (видео)

Според Петков новосформираният кризисен щаб за газа не е поискал информация от компанията, която очаква седемте кораба за доставка, нито има разговор с Турция за свободно място за пристанище на корабите.

Новото правителство създаде кризисен щаб за енергетиката (видео)

„Прави се кризисен щаб за газа, който да работи денонощно – но нито има поискана информация от компанията, която очаква седемте кораба за доставка, нито има разговор с Турция за свободно място за пристанище на корабите. Няма обаждане към компанията, която запази капацитет за нас в Гърция. Няма информация за разговори с Гърция за разтоварване на повече от договорения втечнен газ в Ревитуса, след като съседите ни обявиха разширяване на капацитета на терминала. Но вече се говори за Газпром и дългосрочни договори. Не виждаме ли, че дори на Германия се ограничава подаването на газ от Русия? Не е ли най-важно за хората да има сигурност на доставките? Какво точно прави кризисният щаб?“, допълва Кирил Петков.

Петков смята, че гръцката връзка е поставена под риск, след като служебният енергиен министър е отменил решение на кабинета “Петков” от 22 юли 2022 година в частта „одобряване на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи“.

„Така дружеството няма да изпълни изискванията за промяна на корпоративната структура съгласно модела на Независим преносен оператор. Има опасност от закъснение спрямо поставения от регулаторите срок. Това означава забавяне на драстичното намаляване на цената на газа от Азербайджан. Защо? Пускането на връзката в експлоатация ще спести милиони на България!“, обяснява бившият премиер.

Петков определя като „немотивирана“ смяната на шефа на НАП Румен Спецов.

Бившият премиер се обърна към служебното правителство с поредица от въпроси

Служебният кабинет освободи Румен Спецов като шеф на НАП

“България наистина е на вододел. Моделът на феодални зависимости, задкулисни ходове и ретроградни стратегии, които струват ужасно много на страната, атакува от всеки ъгъл. А най-важното в този момент за хората е да има стабилност, да има спокойствие, да се гради и гледа напред”, пише още Петков.

Източник: NOVA

Бившият премиер се обърна към служебното правителство с поредица от въпроси

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции