<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150300" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ген. Атанасов...

БСП поиска оставката на Демерджиев, а ГЕРБ – на главния секретар на МВР (видео)

09 Ноември 2022
0 390

БСП поиска оставката на Демерджиев, а ГЕРБ – на главния секретар на МВР.

Депутати от БСП поискаха оставката на служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. По време на брифинг Иван Иванов заяви, че невъзможността му да се справи с ръководството на МВР е очевидна.

Полицай е застрелян до границата ни с Турция

„Логично е в тази ситуация (убитият полицай) да се поеме персонална отговорност. Президентът да предприеме тези действия, ако самият министър не счита за необходимо да понесе лична отговорност“, каза Иванов.

БСП поиска оставката на Демерджиев, а ГЕРБ &#8211; на главния секретар на МВР (видео)
БулФото

„Нашата оценка за ръководството на Министерството на вътрешните работи е негативна още от провелите се избори, защото считаме, че не беше упражнен необходимия контрол и МВР на практика абдикира от този процес”.

“В частност случилото се на границата между България и Турция, това е сериозен удар върху държавността и върху авторитета на Министерството на вътрешните работи. Факт е, че откакто служебният кабинет управлява, мигрантският поток е изключително засилен. Имаме два сериозни инцидента, завършили трагично със смърт“, допълни депутатът от Левицата.

Демерджиев: Полицаят е бил убит с един изстрел от турска територия (видео)

Иван Демерджиев коментира искането на оставката му.

„Ще подам оставка, само ако президентът или българските граждани я поискат. До момента такива искания не съм получил”, заяви министърът.

„Заварих „Гранична полиция” в много тежко състояние. Не може всички проблеми да се пренасят върху действащото ръководство на МВР”.

Припомняме, че преди БСП Бойко Борисов също поиска оставката на служебния министър. Това се случи вчера, като лидерът на ГЕРБ призова Румен Радев да освободи Демерджиев.

БСП поиска оставката на Демерджиев, а ГЕРБ &#8211; на главния секретар на МВР (видео)
БулФото

А днес ГЕРБ поиска и оставката на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Задържаха двама братя за убийството на полицая от Елхово

“Ние вече поискахме оставката на вътрешния министър и настояваме за нея, както и за оставката на главния секретар на МВР, чиято работа всъщност е свързана именно с оперативното ръководство на този тип действия по охрана на границата. Очевидно е, че професионалното и политическото ръководство не са си свършили работата. Помните, че допреди година и половина за подобни инциденти не можеше да става въпрос”, каза Митов.

БСП поиска оставката на Демерджиев, а ГЕРБ – на главния секретар на МВР

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции