<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109005" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето каква е и�...

ЦИК отхвърли сигналите срещу Борисов за агитация в изборния ден (видео)

21 Ноември 2021
0 929

ЦИК отхвърли сигналите срещу Борисов за агитация в изборния ден, съобщава bTV.

Зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева допълни, че към 18 ч. в комисията са постъпили общо 5 жалби и 77 сигнала. 

25 от тях са за агитация от страна на Борисов. 

„В ЦИК беше внесен проект за решение за установяване на нарушение, но не постигна необходимото мнозинство. Имаме доста подадени сигнали за публикуване на прогнозни резултати в интернет сайтове – при седем ЦИК установи нарушения“, допълни Матева.  

„За“ нарушение са гласували 9 члена на ЦИК, „против“ – 5. При такова съотношение няма необходимото мнозинство за взимане на решение.

ЦИК отхвърли сигналите срещу Борисов за агитация в изборния ден (видео)
Рекордно ниска активност

Избирателната активност за страната на балотажа към 16 ч. е 24,12%, по данни на Централната избирателна комисия. Това са близо 1,6 млн. души, отишли до избирателните урни. 

Ето каква е избирателната активност към 18:00 часа

Тази активност е малко по-ниска в сравнение с вота на 14 ноември. Очаква се до края на деня избирателната активност да не надхвърли 40%. 

„Не можем да прогнозираме със сигурност какво ще се случи в следващите часове, но все пак това е активност, която отчита 9 от 13-часовия изборен ден“, коментира говорителят на ЦИК Цветозар Томов. 

Най-висока към този час е активността в 23-ти МИР София – 30,03%. Това е единственото място, където активността прехвърля 30 на сто. 124 835 души са гласували. Най-ниска е активността в Кърджали – 12,97 на сто, 33 972 души са гласували там. 

27 са машините, с които е преустановено гласуването в изборния ден, съобщи от своя Матева. С шесте машини от вчера, общият им брой е 33. 

ЦИК отхвърли сигналите срещу Борисов за агитация в изборния ден

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции