<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132469" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украинският ...

Държавата ще покрие минималната заплата на работещите украинци за 3 месеца

06 Юни 2022
0 424

Агенцията по заетостта ще предоставя по 356 лв за срок от 3 месеца за наеми и режийни разходи на украинските граждани с временна закрила, които са започнали работа. Това става ясно от програма за трудова интеграция на украинските граждани.

Освен това държавата ще осигури на работодателите минимална заплата (710 лв.) и осигуровките за 3 месеца при наемане на разселените след 24 февруари украински граждани.

Колко е платила България за грижата за бежанците (видео)

Програмата ще се изпълнява с европейски пари и по нея ще се кандидатства в Агенцията по заетостта. Парите за наем на жилища, режийни разходи и заплати за 3 месеца са на стойност над 46.5 млн. лв.

Държавата ще покрие минималната заплата на работещите украинци за 3 месеца
БулФото

Ще бъде осигурена и психологическа подкрепа, професионално ориентиране и мотивиране за започване на работа. Субсидираната тримесечна заетост може да е на непълно или пълно работно време, а на работното място ще бъде осигурен и ментор от работодателя.

Над 300 бежанци в Китен са останали без осигурена храна

За да ползват подкрепата, украинците трябва да са регистрирани в бюрата по труда. Те трябва на място да подадат заявления за интеграционната помощ.

Държавата ще покрие минималната заплата на работещите украинци за 3 месеца.

Източник: Дневник

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции