<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138163" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прекратяване...

Елена Гунчева твърди, че Милен Врабевски е връзката между Костадинов и ГЕРБ

21 Юли 2022
0 2924

Елена Гунчева, която напусна групата на “Възраждане”, отново уличи Костадин Костадинов във връзки с ГЕРБ. Този път заради финансирането на учебника по Родинознание, който председателят на “Възраждане” разпространява от около 5 години, пише Булевард България.

Изданието се раздава безплатно, като в него се посочва изрично, че е отпечатано “с помощта на фондация “Българска памет”, която е създадена и ръководена от Милен Врабевски.

Гунчева показа чат, според който Костадинов е готов да вземе заем, за да плати автобуси за митинги

Врабевски е завършил Медицинския университет във Варна и е директор на компания за клинични изпитания “Комак медикал”.

Елена Гунчева твърди, че Милен Врабевски е връзката между Костадинов и ГЕРБ
Булфото

В сряда Гунчева публикува в профила си във Facebook снимка на Врабевски с Бойко Борисов и бившия съветник на ГЕРБ по международна политика Радослав Точев. Кадърът е от 2009 г.

Тя посочва, че Врабевски е “спонсор на учебника на Костадинов, негов ментор и човекът, на когото Костадин Костадинов искаше да дари субсидията на партията“.

“Признавам, че ако бях видяла тази снимка преди изборите, никога нямаше да се съглася да участвам в листите на партията”, казва бившата депутатка.

Твърдението на Елена Гунчева, че Костадинов е искал да дари цялата субсидия на Милен Врабевски, има потвърждение от 2017 г.

Елена Гунчева твърди, че Милен Врабевски е връзката между Костадинов и ГЕРБ

Тогава “Възраждане” за първи път получи повече от 1% на парламентарни избори, а Костадинов заяви публично, че ще прехвърли цялата сума в полза на “Българска памет” на Врабевски и “Искам бебе” (също подпомагана от бизнесмена). През 2020 г. Костадинов беше обект на журналистическо разследване от NOVA, след като се оказа, че само 250 000 лв. от общо 1 млн. лв. субсидия за три години е дарена. А почти целият остатък е похарчен за други цели.

Елена Гунчева обмисляла собствен политически проект (видео)

Прокуратурата също започна да проверява “Възраждане” по съмнения, че “длъжностно лице” е присвоило парите от партийната каса. През декември 2021 г. обаче производството е прекратено с извод, че няма нарушения при изразходването им. Към този момент партията тъкмо беше успяла да прескочи 4-процентовата бариера и да влезе в НС.

Снимката, която Гунчева показва, е от посещението на Бойко Борисов в Чикаго малко преди парламентарните избори през 2009 г. По това време Врабевски е представен в медиите на диаспората като “съветник” на бъдещия министър-председател.

Елена Гунчева твърди, че Милен Врабевски е връзката между Костадинов и ГЕРБ. Елена Гунчева, която напусна групата на “Възраждане”, отново уличи Костадин Костадинов във връзки с ГЕРБ

Повече по темата четете на Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции