<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140314" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Петиция пред...

ЕС обмисля санкции срещу Турция заради сближаването ѝ с Русия

08 Август 2022
0 675

ЕС обмисля въвеждането на санкции срещу Турция за сближаването ѝ с Русия, пише в. “Файненшъл Таймс”, цитиран от Dir.bg.

Западни чиновници са обезпокоени от обещанието на двамата лидери след срещата в Сочи да разширят търговското и енергийното сътрудничество.

ЕС все още не е провел дискусии по този въпрос. Според европейски представители официално решение на ЕС за санкции срещу Турция ще бъде предизвикателство. Причината – разногласия по този въпрос в рамките на блока.

Какво се договориха Путин и Ердоган след четиричасовата среща в Сочи

ЕС обмисля санкции срещу Турция заради сближаването ѝ с Русия
Снимка: Twitter

Първи изявления на Путин и Ердоган за срещата им в Сочи (видео)

Вашингтон неведнъж е предупреждавал, че ще удари с “вторични санкции” страните, които помагат на Русия да заобикаля вече наложените такива.

Междувременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в понеделник, че изпълнението на истанбулските споразумения за създаването на зърнен коридор и износ на селскостопанска продукция от Украйна продължава без сериозни проблеми.

„Осигурихме възможността за реализиране на споразуменията за създаването на зърнен коридор. По този начин допринесохме за осигуряването на безопасността на доставките на храни в период, в който светът се намира на прага на продоволствена криза“, посочва Ердоган, предава турската телевизия CNN-Turk.

Той отбеляза, че Анкара още от самото начало полага усилия за разрешаването на украинската криза чрез диалог и ще продължава да действа по този начин “въпреки усилията на някои страни, които искат конфликтът да продължава”.

Източник: Dir.bg

Снимки: Twitter

ЕС обмисля санкции срещу Турция заради сближаването ѝ с Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции