<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130683" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зеленски: Рус...

ЕС одобри допълнителни половин милиард евро военна помощ за Украйна

24 Май 2022
0 119

ЕС одобри допълнителни половин милиард евро военна помощ за Украйна, съобщава NOVA.

Зеленски: Русия настоява за “тотално унищожение” на Украйна

Средствата ще послужат основно за осигуряване на защитно смъртоносно оръжие (490 милиона евро). Oстаналата част ще бъде за предпазни средства и гориво.

ЕС вече осигури 1,5 милиарда евро военна помощ за Украйна и с днешното решение общата сума достига два милиарда евро, се отбелязва в съобщението. Допълва се, че способностите, които ще бъдат осигурени с европейска подкрепа, са съобразени с нуждите на украинските власти.

ЕС одобри допълнителни половин милиард евро военна помощ за Украйна

Пояснява се, че помощта е предназначена за защита на териториалната цялост и суверенитета на Украйна, както и на цивилните, от руската военна агресия. Отправен е отново призив Русия незабавно и безусловно да се изтегли от украинските земи, да прекрати огъня и да спазва международно признатите граници.

Утрешната история се пише днес на украинското бойно поле. Това заявява върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел, цитиран в съобщението. Той добавя, че ЕС ще продължи подкрепата си за Украйна до края на войната

ЕС одобри допълнителни половин милиард евро военна помощ за Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции