<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=141377" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: До 5 милиарда ...

Естония забранява влизането на руски граждани с цел туризъм, бизнес или култура

16 Август 2022
0 88

Естония забранява влизането на руски граждани в страната с цел туризъм, бизнес, спорт или култура, пише в. Дневник.

Ограниченията влизат в сила от 18 август.

Руски граждани, на които е издадена виза от друга шенгенска страна или които вече са в Шенгенското пространство, могат да влизат в Естония, пояснява правителството.

“Това означава, че ако руски гражданин, на когото Естония е издала шенгенска виза и чиято цел на посещение е туризъм, бизнес, спорт или култура, при пристигне на граничните пунктове Нарва, Лухамаа или Койдула, няма повече да може да влиза в страната”, съобщи правителствената пресслужба.

Полша обмисля да лиши руските граждани от туристически визи

Естония забранява влизането на руски граждани с цел туризъм, бизнес или култура
Снимка: iStock

Кандидатстването за визи също е ограничава. От 18 август това ще бъде възможно само за определени лица, за които Естония счита издаването на виза за оправдано от хуманитарни съображения.

Финландия също ще намали броя на визите за руснаци, заяви външният министър Пека Хаависто във вторник.

Преди седмица Естония и Финландия призоваха ЕС да ограничи броя на шенгенските визи за руски граждани. Естонският премиер Кая Калас заяви, че посещението на ЕС е привилегия, а не е човешко право.

Инициативата се подкрепя и от Латвия.

Граничните на Русия шенгенски държави изпитват силен натиск от руски граждани, желаещи да пътуват в Европа. След спирането на полетите те нямат друг избор, освен да кандидатстват за съседните държави. От там да продължават към вътрешността на ЕС.

Повече четете на dnevnik.bg

Естония забранява влизането на руски граждани с цел туризъм, бизнес, спорт или култура

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции