<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139706" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 53 окупирани о...

Г-7 обмисля изцяло да блокира преноса на скъп руски петрол

03 Август 2022
0 274

Държавите от Г-7 обмислят възможността изцяло да се блокира преноса на скъп руски петрол, ако стойността му не е съгласувана с международните партньори. Целта е подобряване стабилността на световната енергетика. Както и ограничаване на печалбите на Русия. Това се посочва в декларация на външните работи от групата на седемте най-развити промишлени страни, пише Mediapool, като се позовава на ТАСС и Reuters.

Лидерите на страните от Г-7 се шегуват с Путин (видео)

“Оставаме твърдо решени да обмислим редица подходи. Включително варианти за пълна забрана на всички услуги, позволяващи преноса на руски петрол и петролни продукти по море в световен план. Освен ако петролът не се закупува на по-ниска цена или равна на договорена от международните партньори”, гласи съвместната декларация.

Унгария отново блокира петролното ембарго срещу Русия заради санкциите срещу патриарх Кирил

Г-7 обмисля изцяло да блокира преноса на скъп руски петрол
iStock

ЕС окончателно реши България да получи отсрочка за петролното ембарго

“При разглеждането на тази опция и на други такива, ще обмислим също така смекчаващи механизми, едновременно с нашите ограничителни мерки. Така ще се гарантира, че най-уязвимите и най-засегнатите страни ще запазят достъпа си до енергийните пазари, включително от Русия”, пише още.

Г-7 към Русия: Военна агресия срещу Украйна ще има огромни последици

“Докато постепенно се отказваме от руската енергетика на вътрешните ни пазари, ще търсим решения, които да намалят руските приходи от въглеводороди. И едновременно да поддържат стабилността на световните енергийни пазари. Както и да минимизират негативния икономически ефект, особено за страните с ниски или средни нива на доходите”.

Г-7 обмисля изцяло да блокира преноса на скъп руски петрол

Източник: Mediapool
Снимка: iStock

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции