<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140513" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опасни изпъл...

Георги Семерджиев е бил сам в колата по време на катастрофата на булевард “Черни връх”

10 Август 2022
0 2839

Георги Семерджиев е бил сам в колата по време на катастрофата на булевард “Черни връх”, пише в.Сега. Информацията е от говорителя на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Във видеото припомняме протеста ден след трагичния инцидент, в който загинаха две млади жени.

На записите от камерите на мястото на трагедията се вижда силуетът на един човек, който напуска катастрофата. Не са готови автотехническата и видеотехническата експертизи. Но можем да твърдим, че не е имало друг човек в колата”, обясни Петрова. Разследването, което се води от Националната следствена служба под надзора на СГП, е установило още, че непосредствено след произшествието покрай автомобила на Семерджиев са минали две жени. Те са случайни минувачи, които са оглеждали мястото. Самоличността им обаче не е ясна.

Георги Семерджиев е бил сам в колата по време на катастрофата на булевард &#8220;Черни връх&#8221;

Първоначалната версия

Първоначално след катастрофата се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от местопроизшествието. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков заяви пред журналисти, че е установена жената, за която се предполага, че е била със Семерджиев по време на катастрофата. Той намекна, че тя е полицейски служител. Преди две седмици следователят Ясен Тодоров заяви, че не може да се каже със сигурност дали е имало пътник в катастрофиралия автомобил.

Към настоящия момент обвиняемия Георги Семерджиев се намира в ареста. Срещу него вече се повдигнати 5 обвинения – за тежкия инцидент с две жертви, управлението на автомобил след употреба на наркотици, за фалшиви регистрационни номера и фалшива шофьорска книжка, както и за притежание на наркотици, намерени в жабката на колата. Пред съда Семерджиев се защити, че няма общо с автомобила и че в деня на катастрофата е бил отвлечен.

Част от материалите по делото за катастрофата бяха отделени в отделно досъдебно производство на Софийската градска прокуратура. Според нея в периода 2021 г. до деня на катастрофата при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага. 

Георги Семерджиев е бил сам в колата по време на катастрофата на булевард “Черни връх”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции