<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137104" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж по случай...

Хиляди в Украйна искат Зеленски да разреши еднополовите бракове

13 Юли 2022
0 468

Хиляди в Украйна искат Зеленски да разреши еднополовите бракове. Пусната е петиция, която до момента е подписана от 28 000 човека.

Емили, която кара тротинетка със 100 км/ч: Никога не изпреварвам неправилно (видео)

Хиляди в Украйна искат Зеленски да разреши еднополовите бракове

Въпреки че сексуалната активност между лица от един и същи пол е законна в източноевропейската държава, еднополовите двойки нямат същите права и защита като техните хетеросексуални партньори.

Нагласите бавно се променят в полза на LGBT общността през годините в Украйна.

Проучвания

Анкета, проведена през 2010 г., установи, че едва 28% от респондентите смятат, че ЛГБТ хората в страната трябва да имат същите права.

Подобно проучване, проведено седем години по-късно, установи, че този брой се е увеличил до 52 процента, което все още не е много, но е огромно подобрение.

Но сега новата петиция се надява да убеди президента на Украйна Володимир Зеленски да легализира еднополовите бракове.

Към момента на писане на този материал близо 28 000 души са подписали онлайн кампанията на официалния уебсайт на президента – вижте тук.

Петицията

Подписката беше стартирана миналия месец. Тя подчертава, че покрай инвазията на Русия в страната всеки заслужава да има едни и същи права и свободи.

“Всеки ден може да е последен”, пише в петицията.

“Нека хората от един и същи пол да получат възможност да създадат семейство и да имат официален документ за това. Те се нуждаят от същите права като традиционните двойки.”

Петицията се нуждае от 25 000 подписа, за да бъде разгледана от президента Зеленски и този брой беше постигнат в началото на юли.

Това е най-подписваната петиция на уебсайта на президента. Все още дори има 54 дни, за да могат хората да се присъединят към нея.

Подробности

Според The ​​New Voice of Ukraine не само, че еднополовите двойки в Украйна не могат да се женят. Те също не могат да притежават съвместна собственост.

Тези двойки не могат да наследяват имуществото на партньор или да отглеждат деца заедно.

Ако един човек в двойката умре, тогава не им е позволено да се грижат за децата си. Защото те не се считат за пряк роднина на лицето, което е починало.

През 2017 г. имаше натиск поне да се даде възможност на еднополовите двойки да имат регистрирано и признато гражданско партньорство.

Въпреки това на следващата година Министерството на правосъдието на Украйна каза, че “разработването и представянето на правителството на проектозакон за легализирането на еднополовото гражданско партньорство в Украйна не може да бъде приложено” поради “многобройни призиви от регионалните съвети, Съвета на църквите и други религиозни организации”.

Хиляди в Украйна искат Зеленски да разреши еднополовите бракове

Източник: ladbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции