<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148815" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Дъщерята на б...

Има ли недосегаеми в руския елит след бягството на Ксения Собчак?

27 Октомври 2022
0 215

Има ли недосегаеми в руския елит след бягството на Ксения Собчак? Тя е заподозряна в изнудването на дългогодишния приятел на президента Сергей Чемезов, но властите не успяха да я арестуват.

Дъщерята на бивш кмет на Санкт Петербург е избягала от Русия

Новината за бягството на дъщерята на политика, подпомогнал кариерата на Владимир Путин, се възприема като възможен “сигнал към елита”, пише Moscow Times, цитиран от в. “Сега”.

Във вторник бе арестуван търговския директор на Ксения Собчак – Кирил Суханов и бившият главен редактор на луксозното издание Tatler Ариан Романовски. Обвинението срещу тях е за изнудване на ръководителя на Ростех Сергей Чемезов, от когото е поискан подкуп в размер на 11 милиона рубли, за да бъде изтрит компрометиращ пост в Telegram. От материалите по делото следва, че Суханов се е срещнал с неназовано лице в известен ресторант и е получил сумата от 800 000 рубли. Суханов не отрича да е получил парите, но твърди, че няма нищо общо с Telegram канала. Романовски от своя страна потвърждава публикацията, но заявява, че не е изнудвал Чемезов.

Бягството на Собчак

40-годишната либерална руска журналистка избяга от Русия във вторник през нощта, съобщи ТАСС, позовавайки се на полицейски източник. Според него тя е стигнала до Литва през Беларус. Преди това се е опитала да заблуди властите, като е купила самолетни билети до Турция и Дубай.

Руски сенатор се отрече от дъщеря си, напуснала страната заради войната в Украйна

Собчак нарече ареста на Суханов и Равановски натиск върху нея заради журналистическата й дейност. Тя има повече от три милиона абонати на канала си в YouTube и по 1,5 милиона в Telegram каналите Bloody Lady и Beware the News. Собчак също така е свидетел по друго дело, в центъра на което е името на режисьора Никита Михалков.

Има ли недосегаеми в руския елит след бягството на Ксения Собчак?

По актуалното дело за изнудване Суханов и Равановски са задържани до 24 декември. 

Има ли недосегаеми в руския елит след бягството на Ксения Собчак?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции