<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93154" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Доналд Тръмп ...

Кибератака парализира стотици компании в САЩ с искане за откуп

03 Юли 2021
0 374

Кибератака парализира стотици компании в САЩ с искане за откуп, предаде Асошиейтед прес, като цитира компания за киберсигурност, която реагира на инцидента. Над 200 компании са засегнати от атаката.

Зад инцидента изглежда стои хакерската банда “REvil”, която е голям рускоезичен синдикат, специализиран в кибератаките с цел откуп, заяви Джон Хамънд от предприятието за киберсигурност “Huntress Labs” (“Хънтрес лабс”). Той добави, че хакерите изглежда са използвали продукт за управление на мрежи, предоставян от софтуерния доставчик Kaseya, за да провеждат атаката си чрез доставчиците на мрежови услуги.

Кибератака парализира стотици компании в САЩ с искане за откуп Над 200 компании са засегнати
Хакер

Какви ще са последиците?

Kaseya има клиенти на всички равнища, от големите предприятия до дребен бизнес. Това нападение може да засегне всякакви предприятия, предупреди Хамънд в Туитър.

Подобни кибератаки обикновено използват широко използвани програми и разпространяват зловреден софтуер с автоматичните ъпдейти.

Руски хакери пуснаха откраднати поверителни данни на полицията във Вашингтон

Засега не е ясно колко или кои потребители може да са засегнати. Kaseya вече призова потребителите си в изявление на сайта си незабавно да спрат сървърите, използващи компрометирания продукт. Софтуерната фирма подчерта, че кибератаката е засегнала “малък брой” от клиентите й.

Хакерите искат откуп от 44,9 милиона долара, съобщава агенция “Блумбърг”, цитирана от ТАСС.

Кибератака парализира стотици компании в САЩ с искане за откуп.

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции