<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=121789" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна конф...

Кирил Петков: Мястото на Украйна е в ЕС

11 Март 2022
0 815

Кирил Петков: Мястото на Украйна е в ЕС – това каза премиерът, цитиран от NOVA.

„Със сигурност мястото на Украйна е в ЕС, въпросът е кога и колко бързо в сравнение с другите държави. Колкото повече сме увеличили ЕС на изток, толкова по-голяма е безопасността за нашата страна, защото така ние няма вече да сме гранична страна и се увеличава нашата сигурност”. Това заяви премиерът Кирил Петков преди срещата му с евролидерите във Версай.

Според него държавите трябва да бъдат подпомогнати на европейско ниво заради войната в Украйна.

Не може всяка страна да плаща всички тези разходи сама. Ще поискам европейските партньори да ни подкрепят финансово, особено страните, които сме по-близо до конфликта”, поясни премиерът на България.

Кирил Петков: Мястото на Украйна е в ЕС

Правителството: 5 лева за литър олио е спекула

 Той коментира и ситуацията с газа у нас.

„Знаете, че работим по гръцката връзка. Важно е да помислим какво би станало,  ако Русия спрат газа. Не вярвам, че ще се стигне до там. Виждам разбиране от европейските колеги. Трябва да се фокусираме в инвестиции в алтернативни източници на енергия. Геотермалите са голямата тема у нас, както и новият план за възстановяване. Това е част от независимостта на България от енергийните източници, свързани с Русия”, поясни министър-председателят.

Петков: Мястото на Украйна е в Кирил Петков: Мястото на Украйна е в ЕС ЕС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции