<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139678" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия прехвъ...

Китай струпва войски край границата с Тайван (видео и снимки)

02 Август 2022
0 2384

Китай струпва войски край границата с Тайван, предават световните медии.

Китайското министерство на отбраната обяви, че армията е поставена в състояние на висока бойна готовност и ще започне “целенасочени военни операции” в отговор на посещението на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси в Тайван.

Нанси Пелоси пристигна в Малайзия, Китай започна нови военни учения край Тайван

Междувременно близо до Тайван започват съвместни военни операции, обявиха от Източното командване на Народната освободителна армия. Действията ще включват съвместни въздушни и морски учения в северната, югозападната и югоизточната част на Тайван. Също бойни стрелби на далечни разстояния в Тайванския пролив и тестови изстрелвания на ракети в морето източно от Тайван.

Китай струпва войски край границата с Тайван (видео и снимки)
Снимка: Facebook

Министерството на отбраната не предоставя детайли за това какво ще включват “целенасочените военни операции” или дали те са отделни от ученията, обявени от Източното командване.

Държавната информационна агенция Синхуа съобщи по-рано във вторник, че китайската армия ще проведе бойни стрелби и други учения около Тайван от 4 до 7 август.

Източник: Reuters

Видео и снимки: Facebook

Китай струпва войски край границата с Тайван (видео и снимки)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции