<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140866" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Директор на б...

“Малко, но важно чувство за нормалност”: McDonald’s отново отваря врати в Украйна

12 Август 2022
0 428

McDonald’s обяви плановете си да отвори отново своите обекти в Украйна. Веригата за бързо хранене спря работа след нахлуването на Русия през февруари. По този начин компанията се надява да вдъхне “малко, но важно чувство за нормалност”.

През следващите няколко месеца в Киев и Западна Украйна ще бъдат отворени поетапно обекти в райони, които се смятат за безопасни, съобщиха от McDonald’s. Преди началото на конфликта в страната имаше повече от 100 ресторанта. Оттогава компанията продължава да изплаща заплати на повече от 10 000 служители.

Алтернативният McDonald’s отваря врати в Москва

&#8220;Малко, но важно чувство за нормалност&#8221;: McDonald&#8217;s отново отваря врати в Украйна
iStock

“Говорихме обширно с нашите служители, които изразиха силно желание да се върнат на работа и да видят как нашите ресторанти в Украйна отново отварят врати, където това е безопасно”, заяви старши вицепрезидентът Пол Помрой, цитиран от OFFnews.

Анализаторите очакват войната да предизвика 35% или повече икономически спад в страната през тази година, като прекъсне износа, разруши ключова инфраструктура и принудително затвори хиляди предприятия.

&#8220;Малко, но важно чувство за нормалност&#8221;: McDonald&#8217;s отново отваря врати в Украйна
iStock

Гигантът за бързо хранене заяви, че работи с доставчиците и изпълнителите, за да гарантира, че обектите са готови за повторно отваряне.

KFC, Nike и Zara са сред другите западни марки, за чиито магазини се съобщава, че са отворени в страната.

Кой ще купи McDonald’s в Русия?

McDonald’s също преустанови дейността си в Русия през март. Като през май продаде повечето от руските си ресторанти на местен лицензиант.

“Малко, но важно чувство за нормалност”: McDonald’s отново ще отвори врати в Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции