<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117841" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 21-годишен мъж...

Мъж с ТЕЛК решение за слепец кара нелегално такси (видео)

06 Февруари 2022
0 4782

Разследване на Нова телевизия показва мъж с ТЕЛК решение, че е сляп да кара нелегално такси. Документът на таксиджията е за напълно незрящ и за 100 процента чужда помощ.

Когато на ватмана не му пука, че ще има катастрофа (видео)

Мъж с ТЕЛК решение, че е сляп кара нелегално такси (видео)

Мъжът е Борис Димитров от град  Рила. По документи е незрящ – с 98 процента нарушено зрение. Трябва да има и придружител. Това не му пречи да шофира и да извършва нерегламентиран превоз.

Според написаното в документите Борис от години е инвалид. Само по документи обаче. От излъчените кадри се вижда, че той нито има нужда от придружител, нито е с нарушено зрение.

В продължение на няколко дни подставени лица се возят при него по маршрут град Рила – Рилски манастир.

Борис не крие пред „клиентите“, че превозът е скъп и нерегламентиран. Тарифата е 35 лева в едната посока, в двете има отстъпка и струва 50 лева. Колата няма обозначителна табела, че е такси. Няма касов апарат. Няма и инвалиден стикер.

След като вече сме ползвали нерегламентираните услуги на Борис няколко пъти, от Рила до Рилски манастир, решаваме да отидем с него и до Благоевград. Случва се в друг ден. Борис Димитров е спрян за проверка от полицаите. Към тях се присъединяват и инспектори от ДАИ. Шофьорът е разпитан от полицаите и за тях става ясно, че здравословното му състояние по никакъв начин не съответства на дейността, която извършва. Започва разследване.

Как човек, който е с нарушено зрение и по документи се нуждае от сто процента чужда помощ, шофира и дори изкарва пари с такава диагноза? Никой в град Рила не е виждал мъжа с придружител.

Търсим Борис Димитров в дома му. Намираме го със сестра му, която е прокурор в Районна прокуратура –Дупница. Разбираме, че преди години Борис Димитров е работил във ВЕЦ-Рила като оператор на командно табло. Заради едно от решенията му от ТЕЛК за нарушено зрение. Работодателите му решават да го преместят на друга длъжност. Борис не е съгласен и е уволнен. Завежда дела. От ръководството на предприятието пазят лош спомен от онези дни.

„Не знам каква му беше целта в края на краищата, но му се предложи друга работа, защото той е с 98 процента загуба на зрението. А ТЕЛК казва, че трябва да бъде на работа като оператор на командно табло на електрическа централа. Разбирате ли? Той е напълно сляп човек, това е опасно. Не е възможно това нещо. Това е все едно пилот на „Боинг“ с 98 процента слепота. Имаше дела, след това се постигна споразумение. Те го възстановиха на работа, но при това положение нали си представяте максимален процент на слепота? Оператор на ръководно табло на електрическа централа. Там са високи напрежения, където се изискват реакции. Имахме много главоболия с това нещо, защото нали разбирате, че няма как да бъде на такава позиция. Абсурд! На ТЕЛК беше решението, с което ни задължаваше да го назначим на тази длъжност. Възстановиха го, изплатиха му обезщетения за неправомерно уволнение.“

Това разказват от ръководството на ВЕЦ-Рила.

През февруари 2020 г. Димитров е преминал медицински преглед при д-р Йордан Никлев от Дупница за свидетелство за управление, което е валидно до 2030 г. Д-р Никлев твърди, че няма такъв пациент. Той е общопрактикуващ лекар, който в момента обслужва няколко села. Името му нашумя преди две години, когато полицаи нахлуха в медицински център „Асклепий“ Дупница по сигнал за издаване на фалшиви медицински за шофьори. На част от тях стоял подписът и печатът на д-р Никлев. Експертизи доказаха, че печатът е фалшифициран и с него са изготвяни неистински документи. Имало е случаи на презаверени книжки на хора със здравословни проблеми като слепота и глухота и с решения на ТЕЛК.

Дали случаят с Борис Димитров е същият? Кои са лекарите, на които той е бил пациент и са участвали в комисиите, взели решения за ТЕЛК през годините?  Следва продължение!

Мъж с ТЕЛК решение, че е сляп кара нелегално такси (видео)

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции