Сигнализирай!

Спасиха кучета, живели при нечовешки условия

Gospodari.com
Gospodari.com
12.02.2016 г.
3
0

Кучетата от Провадия, които скочиха от балкона на собствениците си, търсейки вода и храна, вече са спасени. За случая сигнализира Невяна Петрова чрез своя Фейсбук профил. Тя публикува снимки на изпадналите в беда кучета, заедно с призив да им се помогне.

 

ПЪРВА ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА НАСИЛИЕ НАД ЖИВОТНО 

 

„Това куче е паднало от балкона, съседи са го прибрали отново в апартамента, където го гледа едно семейство. В жилището има още едно малко куче. Видимо не се грижат за тях, голямото куче е порода голдън ретривър, слабо е като скелет. Кучетата стоят на тази тераса без храна и вода. Не ги разхождат. Кучето намира спасение единствено като скочи от балкона."

 

Тя разкрива, че са водени преговори с обитателите на апартамента, но те отказвали да дадат кучетата „нито с пари, нито без".

 

Социални работници също ще извършват проверки, защото в дома, който е бил и без ток, се отглежда и тригодишно дете.

 

За случая е информиран зам. директорът на Областна Дирекция на МВР Варна комисар Спасов, който реагира на сигнала и е разпоредена полицейска проверка на място.

 

По информация на съседи, обстановката в жилището е трагична - алкохол, скандали и мръсотия. А там освен кучетата се отглежда и дете.

 

 

""

 

""

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.