Сигнализирай!

Руски шофьор засне торнадо от комари (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.07.2021 г.
64
0

Руски шофьор засне торнадо от комари, пише LadBible. Странният въздушен феномен е забелязан близо до село Уст-Камчатск в източния руски регион на Камчатския край на 17 юли.

Руски шофьор засне торнадо от комари

В истински кошмар се е превърнало пътуването на този руски шофьор. Той е попаднал на огромен рояк комари с формата на торнадо.

Те са били толкова много, че заради тях той едва виждал слънцето.

Руски шофьор засне торнадо от комари

Авторът на видеото споделя, че се е чувствал като във филм на ужасите. Все едно преминава през странно изпитание, включващо хиляди жужащи насекоми.

Всъщност насекомите се държат така, когато са в размножителния си период. Те се събират и образуват огромни облаци, а в случая - по-скоро приличат на торнадо.

Credit: Newsflash
Разказът на снимащия от първо лице

Човекът, който е заснел забележителните кадри, казва, че е шофирал през рояка известно време - може би ширината му е била стотици метри, ако вярваме на преценката му.

Очевидно хората на този път не са можели да видят добре пътя си заради хилядите комари. Реално обаче това е единствената опасност за тях, тъй като комарите в този рояк не хапят. Те са мъжки, а при този вид насекоми е характерно само женските да хапят.

Ентомологът Людмила Лобкова обясни: „Няма нищо лошо в това явление. Това са мъжки комари, които не нападат топлокръвни животни. Те кръжат около една или няколко женски, за да се чифтосат“.

Credit: Newsflash

Въпреки че това са предимно мъжки комари, по-късно ще има и много женски, които също ще се присъединят. Така роякът ще е още по-голям и вече ще е опасен за хората.

Според местните медии, тази гледка няма да е изненада за хората, които живеят в района, тъй като това е нещо, което те виждат всяка година и са свикнали.

Човекът, заснел видеото, казва, че му се струват повече от обикновено.

Всъщност в тази част на Русия има доста блата и това е причина за многото комари в района. Туристите често се шокират от гледката.

Количеството насекоми обаче зависи изцяло от метеорологичните условия по това време на годината. Слабите валежи, съчетани с топло време, привличат комарите.

Руски шофьор засне торнадо от комари

Източник: LadBible

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.