Сигнализирай!

Тошко Йорданов след срещата с "Демократична България": Има съвпадение на основните ни политически посоки (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.07.2021 г.
8
0

Първите разговори на "Има такъв народ" за съставяне на правителство с останалите парламентарни сили без ГЕРБ-СДС бе с ръководството на "Демократична България".

Срещата се проведе при закрити врати в Народното събрание. От партията на Слави Трифонов са категорични, че няма да водят разговори за личности, а за политики.

„Имахме конструктивен разговор. Установихме нещо, което знаехме и преди това – че има съвпадение по основните ни политически посоки. Разбрахме се и експертите ни да проведат срещи, за да изчистят детайлите, тъй като не сме разбирачи по всичко”, заяви заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов след срещата.

ИТН при президента: Надяваме се останалите формации да надскочат партийните си цели (видео)

„Не установих някакви съществени разминавания в политиките ни. И двете страни бяхме заявили, че целта не е да говорим за имена. Това е процес на разговори, в края на който се надяваме да достигнем до подкрепа”, каза Христо Иванов от „Демократична България”.

По думите на Тошко Йорданов, ако има правителство, то ще е на малцинството. „ДПС и БСП могат да гласуват за него, ако виждат смисъл в провежданите политики. Спрете да спекулирате! Това не е коалиционно правителство”, обърна се той към журналистите. 

„Ако случайно постигнем споразумение и има кабинет, то може да започнете обратното броене за изчегъртването на модела "ГЕРБ”, категоричен беше Йорданов.

Източник и видео: NOVA

Снимки: БулФото

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.