Сигнализирай!

Прокуратурата разследва жестокото убийство на 8 кучета край Смолян

Gospodari.com
Gospodari.com
27.07.2021 г.
8
0

8 безстопанствени кучета бяха убити по особено жесток начин, както вече ние от Gospodari.com ви разказахме. По случая вече се води досъдебно производство.

Животните са били умъртвени в района на връх Перелик, Смолян. Става дума за проявена жестокост към гръбначни животни, причинена по особено мъчителен начин и чрез използване на средства, опасни за хора и животни - престъпление по чл. 325 ал 2, т.2 във връзка с алинея 1. от Наказателния кодекс, съобщават от прокуратурата в града. Те и МВР разследват случая.

По някои от тях има следи от удар, вероятно от мотор. Други са били отстреляни или влачени. Зоодоброволци са прибрали част от ранените животни, две от които са били в тежко състояние и са били евтаназирани.

Вече е установено, че кучетата са докарани от ромската махала в Девин, местността "Забрава" и вече са назначени експертизи за установяване на причините за смъртта на животните.

"Това е зловеща история във фаза досъдебно производство - убийство на бездомни кучета", каза Марияна Неделева, администратор на групата в социалната мрежа "Сърцати зоодоброволци - Смолян".

"8 животни са били избити по особено жесток начин. Останалите 15 майки с бебета и прибрани са прибрани от хората на община Смолян, в кастрациония център. Има и осиновени животинки и от приют в Стара Загора.

Направихме предложение да се извикат селските кметове, областният управител да ги извика - нека преброят животните си по населените места, да чипират животните си, всичко идва от безхаберието на хората. Проблемът тръгва от собствениците на домашни любимци - трябва да има чипиране, кастрация, паспорти, данъци и контрол - иначе няма да стане", каза още Неделева.

Източник: БНР

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.