Сигнализирай!

Протестиращи настояват за затваряне на приюта за кучета в село Каменар (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
28.07.2021 г.
13
0

Протестиращи настояват за затваряне на приюта за кучета в село Каменар. За това сигнализират наши потребители.

Снощи недоволните граждани бяха пред община Варна, а тази сутрин трябваше да бъдат на място пред приюта в Каменар.

Протестиращи настояват за затваряне на приюта за кучета в село Каменар

Исканията им ще бъдат изпратени в отворено писмо до управляващите. Те се притесняват от това, че болните животни се държат на скари, които са неподходящи. Кастрираните животни ги оставят върху цимент.

Казват, че ламаринените покриви са амортизирани, че не се борави добре с бюджета, който твърдят, че е 500 000 лв. на година, че има нечипирани бездомни животни по улиците, че общината не може да се справи с овладяването на популацията на животните. Кошмарните условия в приюта сме показвали и ние от "Господарите" още преди няколко години:

https://gospodari.com/%d0%b3%d0%be%d1%81%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81-%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b0%d0%b6-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d1%87%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%80/

Протестиращи искат приютът да бъде към дирекция Екология към общината, ветеринарни клиники да кастрират животните и също така, ако може приютът да премине в ръцете на неправителствена организация. Протестиращи искат и уволнението на шефа на приюта, както и да се търси отговорност на ветеринарния лекар, тъй като не полага добре грижи за животните и няма необходимата квалификация.

Позицията на община Варна

“Общо усвоените средства към 26.07.2021 г. са около 203 000 лева. Резултатите: отработени са общо 209 кучета, уловени по сигнали на граждани. Персоналът на приюта е с необходимата квалификация за заемане на длъжността. Към днешна дата на територията на приюта в село Каменар има назначени 8 човека, в това число са ветеринарният лекар и управител. Кастрираните животни в приюта се връщат на местата, които обитават. Връщането се контролира със система за проследяване в реално време на автомобилите”, казва пред БНТ Александър Драгнев, директор Дирекция УСКОР.

Надяваме се институциите най-после да се вслушат в исканията на хората и да се погрижат за кучетата, които в момента са в непоносими условия.

Сигнализирайте ни за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com и на телефон *3333.

Протестиращи настояват за затваряне на приюта за кучета в село Каменар

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.