Сигнализирай!

И други планинари се оплакаха, че са били бити от хижаря на "Тевно езеро" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.07.2021 г.
9
0

Случаят с набитите студенти от Шумен в заслон "Тевно езеро" не е единствен, в който се спряга името на хижаря Иван Дрънков. Ралица Цветкова и Ивайло Начев разказаха в предаването „Тази сутрин“ по bTV, че през 2008 г. са били нападнати на същото това място от същия човек.

Хижарят на „Тевно езеро“ отрича да e удрял планинари (видео)

Тогава те и още двама души – съпругът на Ралица и приятелката на Ивайло, правили преход от хижа „Вихрен“ до Тевно езеро. Времето било лошо, валяло дъжд, но когато стигнали до заслона „Тевно езеро“, стопанинът му отказал да ги настани, защото нямал места. По думите на Ралица, в заслона била настанена компания от негови гости. Не им позволил и да бивакуват до хижата.

Те се съобразили и въпреки лошото време разпънали палатките си по-далеч, но били събудени през нощта от удари по палатките си. Мъжете от заслона и хижарят дошли и започнали да налагат Ивайло и съпруга на Ралица с тояги. Ивайло паднал след втория удар, а главата на мъжа на Ралица била пукната.

Побоят бил прекъснат и според Ралица извършителите осъзнали какво са направили. Пребитите били приютени в заслона, ако това не се случило, те едва ли щели да оцелеят в бурята.

Впоследствие те подали сигнал до Българския туристически съюз и жалба в прокуратурата. С тях се свързали и други хора, които имали неприятни преживявания с хижаря. По медиите се вдигнал шум и се стигнало до отстраняването на стопанина на заслона, но явно това е било временно, отбеляза Ивайло.

Нападение в планината: Хижар удари със стол студент (видео)

Случаят с битите студенти от Шумен Ивайло коментира така: "За мен това е пълно безумие, след 13 години да се повтаря на практика почти идентичен случай, при положение, че сме информирали всички институции."

Източник и видео: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.