Сигнализирай!

Виктория Симеонова при Иво Сиромахов - за финансовата пирамида и мълчанието на прокуратурата (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.01.2022 г.
56
0

Виктория Симеонова при Иво Сиромахов във "Вечерното шоу" по 7/8 ТВ - за финансовата пирамида и мълчанието на прокуратурата.

Репортерката на "Господарите" беше поканена от Иво Сиромахов след като Прокуратурата се похвали, че е внесла обвинителния акт срещу участниците във финансовата пирамида, ощетила хора с милиони. При внасянето му нашият екип умишлено не беше поканен, за да зададе въпросите си. Така от Специализираната прокуратура обявиха, че ощетените са 19 души, а общата сума е 4 милиона лева - далеч по-малко, отколкото се съобщаваше по-рано. И по-важното - далеч по-малък брой засегнати, отколкото са подавали сигнали до нас от "Господарите" през годините.

Виктория Симеонова при Иво Сиромахов - за финансовата пирамида и мълчанието на прокуратурата (видео)
Информацията, която имаме до момента

Над 60 фирми с различни имена са работили като мними финансови брокери от 2013 година насам. Първоначално във Варна, след това в София, те са сменяли имената на фирмите всеки път, щом от Комисията за финансов надзор отнемат лиценза им. В един момент дори са спрели да кандидатстват за такъв. През годините част от схемата е бил и съветник на президента - Румен Гълъбинов. Основните действащи лица обаче са Кирил Джабаров и Йордан Моллов. В края на март те и техни служители бяха задържани при акция на ГДБОП. 8 месеца по-късно обаче бяха пуснати на свобода заради изтекъл период за внасяне на обвинение.

Виктория Симеонова при Миролюба Бенатова: Прокуратурата бяга от въпросите ни (видео)

Междувременно от януари до март нашата репортерка, нейни близки и хора, подали сигнали срещу схемата се превърнаха в мишена на грозни атаки през сайтове за запознанства и жълти медии. След ареста атаките приключиха. Но и комуникацията ни с Прокуратурата секна напълно - не се отговаря на въпросите и поканите ни, не се коментират темите в детайли.

Иво Сиромахов: Това не може да се случва без знанието на институциите

Предвид информацията от тефтера на Йордан Моллов, който беше публикуван от Bird.bg през пролетта, вероятно участниците в схемата са плащали стабилни такси спокойствие. Дали обаче това се случва отново? Ще видим ли ефективни присъди, или целият случай ще се замете "под килима"? Тези въпроси продължаваме да си задаваме. А институциите продължават да не отговарят.

Виктория Симеонова при Иво Сиромахов - за финансовата пирамида и мълчанието на прокуратурата

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.