Сигнализирай!

Китай ще открива Covid-19 още във въздуха чрез нова технология

Gospodari.com
Gospodari.com
16.02.2022 г.
25
0

Китайски учени изграждат системи за откриване на следи от новия коронавирус във въздуха, пише NOVA. Тези технологии се тестват експериментално по време на Олимпийските игри през 2022 г., се твърди в публикация в пекинския вестник „China Daily“. Целта е да се предотврати разпространението на заразата.

„Работата по предотвратяване на разпространението на вируса се състои от редица процедури като използване на обеззаразяващи устройства и тестване на участниците“. Това заяви Лю Пен, изследовател от Медицинския факултет на университета Цинхуа. Въздушните тестове за вируса могат да бъдат важен инструмент в подкрепа за ранното предупреждение, уточни той.

“Джу И падна” събра 200 млн. гледания: Тъмната страна на китайския спорт

Защо участниците в Олимпиадата не бива да носят мобилните си телефони в Китай ?

Китайските лекари смятат, че предаването на вируса е възможно чрез аерозолни частици във въздуха, особено в затворени пространства.

Оборудването за откриване на тези вредни аерозоли представлява преносимо устройство. То засмуква въздушни проби и отстранява от тях най-малките частици, които могат да съдържат вируса. След това тези частици се разтварят в течност и се прекарват през детектор за нуклеинова киселина. Според разработчиците това устройство е 10 пъти по-чувствително от конвенционалните устройства за молекулярно-генетична диагностика.

Китай ще открива Covid-19 още във въздуха чрез нова технология

Източник: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.