Сигнализирай!

Руският парламент ратифицира договорите с Донецк и Луганск

Gospodari.com
Gospodari.com
22.02.2022 г.
25
0

Държавната дума на Руската федерация одобри текстовете на споразуменията за сътрудничество, които снощи президентът Владимир Путин подписа с признатите от него за независими Донецка и Луганска народни републики.

Путин призна с указ независимостта на Донецк и Луганск (видео)

Документите първо бяха гласувани от съответните комисии на парламента, пише "Сега" . По-късно бяха ратифицирани с пълно единодушие и от долната камара, с което официално влязоха в сила от днес. Срокът им на действие ще е 10 г. Клаузите предвиждат съвместна охрана на границите на трите страни.

САЩ: Русия има списъци на украинци, които да бъдат убити или изпратени в лагери

Освен това споразумението позволява на Русия да дислоцира военни бази в Донецк и Луганск. Договорите предвиждат също съвместно развитие на икономическите и търговските връзки. От своя страна Руската федерация се задължава да подпомага развитието на банковата система на двете републики, в които за официална валута се въвежда руската рубла.

Реакцията на Киев

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви днес, че обмисля скъсване на дипломатическите отношения с Русия. Той също обвини Москва, че "подготвя продължаване на своята военна агресия в нашата родина".

На този фон Германия спря процеса на сертифициране на газопровода "Северен поток 2". Заповедта е издадена от германския канцлер Олаф Шолц, съобщи "Ди Цайт".

Руският парламент ратифицира договорите с Донецк и Луганск

Източник: "Сега"

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.