Сигнализирай!

В Русия официално забраниха Facebook и Instagram

Gospodari.com
Gospodari.com
21.03.2022 г.
22
0

Съдът в Москва призна американската компания Meta за екстремистка организация и забрани Facebook и Instagram в Русия.

"Удовлетворява се искането на Генералната прокуратура за забрана на дейността на компания Meta", обяви решението съдия Олга Солопова. Оттам уточниха, че решението влиза в сила незабавно, пише NOVA.

По-рано днес представител на корпорацията заяви, че руският съд няма право да разглежда заявлението на Генералната прокуратура и настоя да се прекрати производството по делото.

От Meta съобщиха, че на компанията не ѝ е било предоставено достатъчно време за изготвяне на позиция. Като поискаха назначаването на лингвистична експертиза – искане, което съдът отхвърли.

На 11 март Генералната прокуратура на Русия подаде заявление в съда за признаване на компанията за екстремистка организация. И настоя да бъде прекратена дейността ѝ на територията на Русия.

Facebook разреши езика на омразата срещу Русия

По-късно Следственият комитет повдигна наказателно дело срещу корпорацията заради незаконните призиви на Facebook и Instagram ъм насилие срещу руски военнослужещи.

В съда представител на Meta заяви, че „след обществения дебат" компанията вече е променила политиката си и смята, че „русофобията и призивите за насилие срещу руски граждани са неприемливи".

В Русия официално забраниха Facebook и Instagram

Източник: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.