Сигнализирай!

Ген. Атанас Атанасов: България ще даде военнотехническа помощ на Украйна (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.04.2022 г.
24
0

България ще предостави военнотехническа помощ на Украйна. Предложението на "Демократична България" ще бъде гласувано през идващата седмица, обяви пред bTV съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

"Проекторешението за това е внесено в петък. Сигурен съм, че България другата седмица ще има решение да предостави военно техническа помощ на Украйна", добави той.

Атанасов: Имам съмнения, че българските служби са знаели кога ще започне войната
Булфото

По думите му, в парламента има мнозинство по темата. "ГЕРБ и ДПС дават сигнали, че са готови да дадат подкрепа. Наясно сме, че БСП няма да подкрепят това решение", добави Атанасов.

Той не се ангажира да посочи каква ще бъде помощта. "Това са неща, които трябва да бъдат договорени на техническо ниво между двете страни", обясни Атанасов.

В текста на проекторешението, внесено от "Демократична България", се посочва, че парламентът възлага на Министерския съвет да окаже военнотехническа помощ на Украйна, "според нейните потребности и съобразно възможностите на нашата страна".

Посочва се още, че финансирането на помощта за Украйна ще стане за сметка на държавния бюджет и от специалните фондове на ЕС и НАТО за общо финансиране за подкрепата на Украйна.

Ген. Атанас Атанасов: България ще даде военнотехническа помощ на Украйна

Източник: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.