Сигнализирай!

СОС повторно реши: Преименуват площад и алея в чест на Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
21.04.2022 г.
15
0

Столичният общински съвет реши площи, в близост до Руското посолство да бъдат преименувани в чест на Украйна, предава NOVA

С 33 гласа "за" и 16 "против" се преименува алея на "Героите на Украйна, а с 38 гласа "за" от СОС приеха наименуването на площад "Борис Немцов".

Столичният общински съвет ще гласува отново за алея “Героите на Украйна”

С 33 гласа “за”, 14 “против” и 1 “въздържал се” пък общинарите решиха украинското знаме да бъде поставено на фасадата на Столична община.

Столичният общински съвет ще гласува отново за алея "Героите на Украйна"
По-рано през деня пред сградата на СОС се проведе протест, организиран от БСП - София. Голяма част от недоволните са били и симпатизанти на партия “Възраждане”, предаде репортер на медията.

“Нека областният управител да не излиза от границата на своята компетентност. Това е роля на пряко избраните от гражданите общински съветници”. Това каза председателят на общинския съвет Георги Георгиев срещу решението на областният управител да отхвърли предложението. 

От БСП определиха като политическа провокация, а не като помощ днешните решение на Столичния общински съвет, а Карлос Контрера от ВМРО предупреди, че тези решения допринасят за разделението в българското общество. Той отбеляза, че немалка част от столичани "не приема напъна за стахановско преименуване на улици".

Областният управител на София върна решението за именуването на алея „Героите на Украйна“

“Имаме някакъв областен управител, който по случайност има наченки на здрав разум. Аз съм тук, за да го подкрепя”, каза един от протестиращите. 

СОС повторно реши: Преименуват площад и алея в чест на Украйна

Източник: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.