Сигнализирай!

Акциите на Meta се сринаха, а печалбите намаляха двойно

Gospodari.com
Gospodari.com
27.10.2022 г.
17
0

Meta, компанията майка на Facebook, съобщи резултатите си след третото тримесечие за годината. Печалбите ѝ са намалели двойно - до 4.4 милиарда долара. А акциите ѝ се сринаха с 19.1% до 105 долара в следборсовата търговия.

Компанията планира "значителни промени" за повишаване на ефективността и трудната икономическа среда.

iStock

Meta е разбила руска пропагандна мрежа, насочена към Европа

Миналата година приходите на фирмата са били 29 млрд. долара, а тази те са намалели до 27.7 млрд. долара. Тя се сблъсква със стагнация в броя на потребителите и принудителни съкращения на бюджетите за реклами.

"Приближаваме се към 2023 г. с фокус върху приоритизирането и ефективността, които ще ни помогнат да се ориентираме в настоящата среда и да излезем като още по-силна компания", заяви основателят на Meta Марк Зукърбърг.

The Joe Rogan Experience

Новият чатбот на Meta стана расист

През септември броят на месечните активни потребители на Facebook се е увеличил само с 2%, общо 2.96 милиарда.

Това може би има общо с голямата промяна, която се забелязва напоследък от потребителите. Те рядко вече попадат на публикации от страници, които са харесали или от своите Facebook приятели. Вместо това, почти всеки пост е "препоръчан" или реклама.

iStock

Припомняме, че на 26 октомври Турският съвет по конкуренцията заяви, че е глобил Meta с 18,63 милиона долара. Санкцията е заради нарушаване на Закона за конкуренцията.

Турция наложи глоба от 18,6 милиона долара на Meta

Органът очаква Meta да предприеме действия за възстановяване на конкуренцията на пазарите. Както и да подготви ежегоден доклад за стъпките, които ще предприеме през идните 5 години.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.