Сигнализирай!

Хванаха полицайка да шофира с 2,75 промила алкохол

Gospodari.com
Gospodari.com
22.11.2022 г.
20
0

Хванаха полицайка да шофира с 2,75 промила алкохол. Това съобщи сайтът на Прокуратурата.

Автомобилът, управляван от 41-годишната жена, е бил спрян за проверка на 21 ноември от полицейски служители. Жената показала документите си, от които станало видно, че е служител на Областната дирекция на МВР - Кърджали. Направен ѝ е анализ на кръвна проба, който показал наличие на 2,75 промила алкохолв кръвта.

В резултат на това служителката на МВР е била задържана за срок от 24 часа и срещу нея е образувано досъдебно производство. От действията на полицията става ясно, че автомобилът, управляван от полицайката, марка "Фолксваген" не е неин, а е собственост на близък човек.

Други инциденти с пияни служители на МВР
iStock

Това не е първият куриозен случай, при който полицаи залавят своя колежка зад волана след употреба на алкохол.

Пияна полицайка отказа да даде проба за алкохол край Созопол

В ранните часове на 14 август служители на ОД на МВР - Бургас спряха своя колежка в нетрезво състояние, но тя отказа да даде проба за алкохол. Същата по-рано е лагерувала в къмпинг “Златната рибка”, където възникнал скандал. Младши инспекторката подала сигнал на 112 и при пристигане на колегите ѝ започнала да се държи арогантно и да пречи на работата им. Управителят на къмпинга я е изгонил, след което тя се качила на колата във видимо нетрезво състояние.

Акция срещу пияни и дрогирани полицаи

Задържаха полицай от София, шофирал след употреба на дрога (видео)

Миналия месец по заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев започнаха мащабни проверки на служителите за алкохол и наркотици. Акцията започна именно от Бургас. Тя дойде като реакция на зачестилите произшествия с участието на униформени. Самият Демерджиев се закани, че по никакъв начин няма да толерира безотговорното поведение на служители, като обеща строги наказания за провинилите се.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.