Сигнализирай!

Стоичков със специален поздрав от Катар (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.11.2022 г.
15
0

Христо Стоичков е една от най-големите легенди на световния футбол. Статусът на "Камата" е толкова висок, че той е един от посланиците на Световното първенство в Катар.

Именно оттам той отправи специален поздрав към своя приятел Наско Сираков. Въпреки различната си клубна принадлежност, двамата се познават отлично. Дълги години бяха съотборници в националния отбор, като пазят спомени от два Мондиала.

В краткото видео Стоичков показва ценен спомен от историята на българския футбол. Това е топката, с която Сираков отбелязва на Италия в първия мач от груповата фаза. Мачът завършва 1-1, а спечелената точка се оказва ключова за "лъвовете". Именно тя прави разликата с четвъртия Южна Корея и води до първото класиране на националния ни тим отвъд груповата фаза на Световно първенство.

Въпреки че Стоичков не играе на шампионата в Мексико '86, той е движещата фигура по време на най-успешното първенство за трикольорите. В САЩ '94 той е топреализатор на турнира и извежда България до полуфинал. Това му печели и Златната топка в края на годината.

Източник: Instagram

В Катар Стоичков се срещна с легенди на световния футбол като Роналдо, Ромарио, Хавиер Занети, Дидие Дрогба и много други. Той продължава да бъде много активен в социалните си ангажименти. Преди седмица Стоичков подари „Златна топка“ на Папата (видео).

Източник: Instagram

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.