Сигнализирай!

Възможно ли е малкият Сашко да оцелее толкова дни сам в гората? (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.11.2022 г.
20
0

Възможно ли е малкият Сашко да оцелее толкова дни сам в гората? Психологът Владислава Цолова смята, че е напълно възможно.

Цонева, която е основател на Център за поведенческа терапия на деца с аутизъм, мисли, че е малко вероятно детето да успее да предаде напълно какво точно му се е случило.

Бащата на Сашко показа снимка на детето от болничната стая в „Пирогов”

В събота Александър от Перник, който бе в неизвестност 9 дни, бе намерен около Радомир.

Много хора се питаха как е възможно 12-годишно дете да оцелее само в дивото за повече от седмица. Според Цонева обаче високият адреналин е голям фактор.

Бащата на Сашко публикува актуална информация за сина си

"Техният кръг е ограничен, те са винаги в парникова среда. Те са под конвой от родители, специалисти и когато видят свобода - за тях адреналинът е толкова силен, че не усещат студ".

"Ако ние бяхме на неговото място, може още първата вечер да ни се пръсне сърцето от страх, защото знаем, че не можем да оцелеем. Той това не го знае".

БНТ

"Например моят син в първи клас счупи краче на разходка в парка, обаче на сутринта каза - защо не мога да стъпя на крачето си. Всеки невротипичен човек не би могъл да спи от болка".

Бяла лястовица за доброволците от Перник, които откриха Сашко (РЕПОРТАЖ)

"Храната и течностите, които за нас са социално неприемливи, за тях имат по-различно измерение. Те са свързани основно с цветове, тактилна чувствителност. Немалко деца търсят тактилната стимулация като пясък и пръст и ги слагат и в устата си", каза още психологът.

Тя смята още, че оцеляването без чужда помощ ще се отрази добре на самочувствието на Александър. От негова гледна точка не се е случило нищо страшно, а е получил възможност да бъде самостоятелен.

Източник и видео: БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.