Сигнализирай!

Меси и компания разочароваха света (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.11.2022 г.
18
0

Саудитска Арабия хвърли първата бомба на Световното в Катар. Аутсайдерът в група С шокира един от фаворитите за спечелване на турнира - Аржентина. Три отменени гола през първото полувреме на Аржентина се оказаха пагубни за "гаучосите".

През първото полувреме освен трите отменени попадения, Аржентина успя да открие резултата - капитанът Лионел Меси бе точен от дузпа в десетата минута.

След почивката обаче Саудитска Арабия ни направи свидетели на може би най-сензационните 10 минути в историята на Световните първенства. С първите си два точни удара арабите отбелязаха два гола. Вторият от тях със сигурност ще влезе в класациите за гол на първенството. Така Саудитска Арабия записа един най-големите си футболни успехи.

Сблъсъци между фенове развалиха откриването на Мондиала

Източник: AFP

Загубата за Аржентина бе първа в откриващ мач на Мондиал от 1990 г. Тогава тимът влезе на шампионата в Италия като действащ световен шампион. Въпреки поражението, "гаучосите" отново играха финал, но го загубиха от Западна Германия.

Освен това Аржентина губи за първи път на Световни финали след като е водил на полувремето от първото издание на Мондиала. През 1930 г. тимът води във финала срещу Уругвай, но отстъпва титлата през второто полувреме.

Всичко това се случва в може би последния планетарен шампионат за легендата Лео Меси. Най-големият му съперник - Роналдо, пожела Меси на финала.

Източник: Gong.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.