Сигнализирай!

46-годишен българин е сред най-железните спортисти в света

Gospodari.com
Gospodari.com
25.11.2022 г.
290
0

Иван Гръблев е бивш елитен български плувец. Освен това развива успешен хотелиерски бизнес. Но не това го прави впечатляващ. Бащата на 5 деца от две години се занимава активно с триатлон, а през последните 12 месеца постигна невиждани за нашите ширини резултати.

През миналата година Гръблев завърши отново едно от най-тежките предизвикателства за човешката физика и психика - триатлонът Айрънмен. Той включва 3,8 километра плуване, последвани от 180 километра колоездене. Но за да е пълно изтощението, надпреварата завършва с пълен маратон - 42,2 километра бягане. Всичко това се прави без почивка и в състезателен режим. Рекордът на Гръблев по много тежкото хълмисто трасе в Майорка е 9 часа и 52 минути. Това е и второто най-добро постижение на дистанцията, постигано от българин в историята.

Източник: Фейсбук

През тази година той записа нова серия впечатляващи резултати. През септември спечели най-тежкото българско спортно събитите - "Лъвско сърце". Ултра крос триатлонът е с параметри 3 километра плуване, 112 километра колоездене и 21 километра бягане. Уловката е, че тези дистанции са изцяло в пресечена местност. Дом на събитието ежегодно е плаж Перла край Приморско, както и природният парк Странджа, откриващ спиращи дъха гледки за екстремните атлети.

Най-добрият баскетболист в света извън НБА е българин

Източник: FB/Лъвско сърце Lion Heart Ultra

Последното завоевание на Гръблев е право на участие в Световното първенство по Айрънмен 70.3. На двойно по-късата спрямо класическия Айрънмен дистанция софиянецът спечели квота в турския курорт Анталия. Там той завърши пети във възрастовата си група и ще спори с някои от най-железните спортисти в света догодина.

Източници: IRONMAN, Лъвско Сърце

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.