Сигнализирай!

Стоичков откри новия дом на Марадона и Пеле

Gospodari.com
Gospodari.com
25.11.2022 г.
68
0

Христо Стоичков откри новия дом на Марадона и Пеле. Легендите на световния футбол бяха овековечени чрез статуи в новопостроения музей на спорта в Катар. Музеят бе отворен през месец март, но в последните седмици се сдобива с все повече експонати във връзка със Световните първенства. Вътре могат да бъдат разгледани колекции с вещи от всеки един шампионат от 1930 г. насам.

Снимка: Facebook

Стоичков засвидетелства уважението си към Марадона и с пост в социалните мрежи.

https://www.facebook.com/H8SHristoStoitchkov/posts/pfbid02CV8KW97vAdnh9s21pnUVA3z6kMbD6dEM2brCcqqmX1aJ8H5YR7eoxiZaBMR9c5YZl

Статуите се намират в новооткритата секция на музея, посветена на южноамериканския футбол. Диего Марадона е световен шампион с Аржентина през 1986 г. Именно със световната купа е изобразен на статуята с реален ръст.

Стоичков със специален поздрав от Катар (видео)

Снимка: Facebook

Скулптурата на Пеле пък е сходна, като трикратният световен шампион с Бразилия позира със стария трофей, връчван на победителя в Мондиала. Той носи името на Жул Риме, който е откраднат през 1983 г.

Стоичков продължава със серията си публични изяви от дома на Световното първенство. Преди няколко дни той бе на гала вечер за откриването с легенди на играта като феномена Роналдо и Хавиер Занети. Преди това Стоичков подари „Златна топка“ на Папата.

Източник: Africanews.com, Труд

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.